ASB Gastlessen
Ook buiten de Week van het Geld is het essentieel dat kinderen leren over financiën. Recentelijk stonden onze collega's Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij speelden samen met de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Tovercirkel in Heerlen de Cashquiz ‘’Zo ben jij geldboeven de baas’’.

Adviesgroep Somers & Brabant geeft gastlessen over geld aan kinderen van basisschool de Tovercirkel

Ook buiten de Week van het Geld is het essentieel dat kinderen leren over financiën. Recentelijk stonden onze collega’s Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij speelden samen met de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Tovercirkel in Heerlen de Cashquiz ‘’Zo ben jij geldboeven de baas’’.

Op deze pagina

Ook buiten de Week van het Geld is het essentieel dat kinderen leren over financiën

Recentelijk stonden onze collega’s Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij speelden samen met de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool de Tovercirkel in Heerlen de Cashquiz ‘’Zo ben jij geldboeven de baas’’.

Online fraude

Online fraude komt steeds meer voor en criminelen verzinnen steeds weer nieuwe slimme trucs. Dat maakt het steeds lastiger om fraude op tijd te herkennen en daarmee te voorkomen. Jongeren realiseren zich niet altijd welke consequenties hun digitale handelingen kunnen hebben. Wat onschuldig lijkt, kan soms ernstige gevolgen hebben.

Door het spelen van deze quiz leerden de kinderen op een speelse manier hoe ze online fraude kunnen herkennen en zich kunnen beschermen tegen geldboeven.

Tip voor thuis

Misschien een open deur, maar door de dagelijkse waan wordt het toch vaak vergeten: praat met je kind(eren) over geld. Neem een situatie die op dat moment speelt in je gezin en ga daarover een gesprek aan.

Onderwerpen die mogelijk leven zijn zakgeld, iets wat je kind graag wil hebben (maar voor moet sparen) of zogenaamde in game advertenties waar je kind mee in aanraking komt tijdens het spelen van een online game.

Digitale weerbaarheid

De digitale weerbaarheid is net zo belangrijk als de financiële vaardigheden van onze jeugd. Dat maakt financiële opvoeding van groot belang, maar het is ook complex. Met onder andere onze gastlessen streven we ernaar ons steentje bij te dragen.

Afspraak maken?

Meer tips voor de financiële opvoeding? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Stel een vraag over dit bericht

Heb je een vraag over dit bericht of wil je een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan snel een persoonlijke reactie.

 

* We gebruiken deze gegevens alleen voor een reactie op jouw bericht.