ASB Gastlessen
Recentelijk stonden onze collega's Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij leerden kinderen onder andere hoe je verstandig met geld omgaat en hoe je internetcriminelen de baas kunt blijven.

Adviesgroep Somers & Brabant geeft gastlessen over geld

Recentelijk stonden onze collega’s Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij leerden kinderen onder andere hoe je verstandig met geld omgaat en hoe je internetcriminelen de baas kunt blijven.

Op deze pagina

Kinderen leren over financiën

Recentelijk stonden onze collega’s Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij leerden kinderen spelenderwijs hoe je verstandig met geld omgaat en hoe je internetcriminelen de baas kunt blijven. De gastlessen maakten deel uit van de Week van het geld, een landelijke week om kinderen en jongeren voor te bereiden op hun financiële redzaamheid in de toekomst. 

Eurowijs

Internetcriminelen de baas blijven

Online fraude komt steeds meer voor en criminelen verzinnen steeds weer nieuwe slimme trucs. Dat maakt het steeds lastiger om fraude op tijd te herkennen en daarmee te voorkomen. Jongeren realiseren zich niet altijd welke consequenties hun digitale handelingen kunnen hebben. Wat onschuldig lijkt, kan soms ernstige gevolgen hebben.

Verstandig met geld omgaan

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren ‘geldwijs’ worden. Kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, krijgen later minder vaak financiële problemen en zijn weerbaarder tegen geldcriminelen. Daarom is financiële opvoeding ontzettend belangrijk. Maar ook ingewikkeld. Onder andere met onze gastlessen willen we ons steentje bijdragen. De gastlessen worden gegeven in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Tip voor thuis

Misschien een open deur, maar door de dagelijkse waan wordt het toch vaak vergeten: praat met je kind(eren) over geld. Neem een situatie die op dat moment speelt in je gezin en ga daarover een gesprek aan.

Onderwerpen die mogelijk leven zijn zakgeld, iets wat je kind graag wil hebben (maar voor moet sparen) of zogenaamde in game advertenties waar je kind mee in aanraking komt tijdens het spelen van een online game.

Cash Quiz

De Cash Quiz is een educatief spel over omgaan met geld en wordt geprojecteerd op het digiboard. De Cash Quiz bestaat uit filmpjes en vragen over verschillende onderwerpen die met geld te maken hebben, zoals lenen, sparen en veilig bankieren.

Door het spelen van deze quiz leerden de kinderen bijvoorbeeld op een speelse manier hoe ze online fraude kunnen herkennen en zich kunnen beschermen tegen geldboeven. De leerlingen spelen in teams tegen elkaar en beantwoorden de vragen. Het team dat de meeste vragen goed heeft, is de winnaar.

Naast het spelen van de Cash Quiz kunnen de kinderen uiteraard ook al hun vragen over omgaan met geld stellen aan de gastdocenten (Deffney en Gwen). Super leuk dus!

Facebook

Wil je op de hoogte blijven van dit soort activiteiten? Volg ons dan op Facebook, daar geven we je een kijkje achter de schermen van ons bedrijf, delen we interessant nieuws met je en plaatsen we nieuwe huizen die via ons worden verkocht.

Afspraak maken?

Interesse in onze gratis workshops? Bel ☎️ of loop 🚶‍♀️‍➡️🚶‍♂️‍➡️even binnen bij één van onze kantoren in Simpelveld of Voerendaal Meer tips voor de financiële opvoeding? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Stel een vraag over dit bericht

Heb je een vraag over dit bericht of wil je een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan snel een persoonlijke reactie.

 

* We gebruiken deze gegevens alleen voor een reactie op jouw bericht.