Eurowijs
Onlangs stonden onze collega’s Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij gaven de kinderen van groep 3, 4 en 5 van basisschool de Speurneus gastlessen om ze wijzer over geld te maken.

Adviesgroep Somers & Brabant geeft gastlessen tijdens de week van het geld

Onlangs stonden onze collega’s Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij gaven de kinderen van groep 3, 4 en 5 van basisschool de Speurneus gastlessen om ze wijzer over geld te maken.

Op deze pagina

Gastlessen tijdens de week van het geld

Onlangs stonden onze collega’s Deffney Brabant en Gwen Jacobi voor de klas. Zij gaven de kinderen van groep 3, 4 en 5 van basisschool de Speurneus gastlessen om ze wijzer over geld te maken

De kinderen leerden onder andere hoe je verstandig met geld omgaat en hoe je internetcriminelen de baas kunt blijven. De gastlessen maakten deel uit van de Week van het geld, een landelijke week om kinderen en jongeren voor te bereiden op hun financiële redzaamheid in de toekomst

Geldwijs

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren ‘geldwijs’ worden. Kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, krijgen later minder vaak financiële problemen en zijn weerbaarder tegen geldcriminelen.

Daarom is financiële opvoeding ontzettend belangrijk. Maar ook ingewikkeld. Onder andere met onze gastlessen willen we ons steentje bijdragen.

Tip voor thuis

Misschien een open deur, maar door de dagelijkse waan wordt het toch vaak vergeten: praat met je kind(eren) over geld. Neem een situatie die op dat moment speelt in je gezin en ga daarover een gesprek aan.

Onderwerpen die mogelijk leven zijn zakgeld, iets wat je kind graag wil hebben (maar voor moet sparen) of zogenaamde in game advertenties waar je kind mee in aanraking komt tijdens het spelen van een online game.

Afspraak maken?

Meer tips voor de financiële opvoeding? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Stel een vraag over dit bericht

Heb je een vraag over dit bericht of wil je een afspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan snel een persoonlijke reactie.

 

* We gebruiken deze gegevens alleen voor een reactie op jouw bericht.